MIA en Vamil

Milieu en klimaat zijn momenteel hot topics. Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) wil het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bedrijven stimuleren te investeren in milieuvriendelijke technieken.

Met de MIA kunt u tot 36% van het investeringsbedrag aftrekken van de winst over het kalenderjaar waarin het middel is aangeschaft, bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de Vamil. Met de Vamil kunt u tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat op ieder willekeurig moment afschrijven. Hierdoor hoeft u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

Of u voor subsidie in aanmerking komt hangt af van de code van het bedrijfsmiddel op de Milieulijst. Aanvragen kan tot 3 maanden na het geven van de opdracht. Bent u voornemens te investeren in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Neemt u dan tijdig contact met ons op. Wij controleren of uw bedrijfsmiddel voor subsidie in aanmerking komt. Vervolgens kunnen wij u helpen bij het verzilveren van deze subsidiekans.

Bernie Kruisbergen
Manager / Innovatieconsultant