Subsidie verwijderen asbestdaken in het kort

De subsidieregeling verwijderen asbestdaken kan door particulieren, agrariërs, bedrijven evenals non-profit organisaties worden aangevraagd en geeft een financiële bijdrage in het verwijderen van asbestdaken.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden vanwege gevaren voor de gezondheid. Om asbestsanering te stimuleren geeft de overheid hierop subsidie. De subsidieregeling verwijderen asbestdaken kan door zowel particulieren, agrariërs, bedrijven als non-profit organisaties worden aangevraagd. U komt voor subsidie in aanmerking indien u uw asbestdak door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf laat verwijderen en u degene bent die hiervoor de rekening betaalt. De subsidie bedraagt € 4,50 per vierkante meter, met een maximaal subsidiebedrag van € 25.000 per adres. Dakbeschot komt niet in aanmerking.

De regeling loopt tot eind 2019. Voor 2018 is een budget beschikbaar gesteld van € 11,3 miljoen. Het budget zal per jaar vastgesteld worden. U kunt een aanvraag doen binnen zes maanden na het verwijderen van het asbestdak.

Mogelijk zijn er naast deze subsidie ook nog regionale subsidieregelingen voor het verwijderen van asbest. Informeer bij onze adviseurs voor het aanvragen van deze subsidie, en voor informatie over eventuele regionale mogelijkheden.

Frank van den Berg

Innovatieconsultant

Neem contact met ons opBoonstoppel Subsidie Advies B.V.

Klepperheide 29
Postbus 139
6650 AC Druten

0487 51 33 30
info@boonstoppel.org