Starters International Business (SIB) vouchers

De regeling Starters International Business (SIB) ondersteunt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten. Middels drie verschillende vouchers wil het Ministerie van Buitenlandse Zaken startende Nederlandse mkb-ondernemers helpen met internationalisatie.

Subsidie
Er zijn drie vouchers in het leven geroepen om bedrijven te ondersteunen met het exporteren van een product, proces of dienst. Dit zijn vouchers voor individuele coaching, missievouchers en kennisvouchers.

Voucher individuele coaching (coachingsvoucher)
Indien u een mkb-ondernemer bent met geen of weinig ervaring met internationaal ondernemen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een voucher individuele coaching. Met de voucher ter waarde van € 2.400 (ex. 21% btw) kunt u advies inwinnen bij een adviseur van een private organisatie. Tijdens de coaching/adviessessies wordt er inzichtelijk gemaakt waar uw onderneming goed in is, waar internationale kansen liggen, en wat u nodig heeft om deze kansen te verzilveren.

Voucher collectieve activiteit (missievoucher)
Indien u een mkb-ondernemer bent met geen of beperkte ervaring op het gebied van internationaal ondernemen en netwerken, maar u zich hier wel in wilt versterken, dan is de missievoucher interessant voor u. Met de missievoucher kunt u deelnemen aan een buitenlandse handelsmissie of een collectieve beursinzending. De voucher betreft een vergoeding van 50% van de deelnameprijs met een maximum van € 1.500,-.

Voucher kennisverwerving (kennisvoucher)
Met de kennisvoucher kunt u een tegemoetkoming ontvangen op de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur voor de beantwoording van een kennisvraag, bijvoorbeeld over het opzetten van een buitenlandse entiteit. De voucher subsidieert 50% van de kosten, met een maximum van € 2.500,-. In aanmerking komen mkb’ers met enige ervaring met internationaal ondernemen, die zich voorafgaand aan de aanvraag georiënteerd hebben op een specifieke buitenlandse doelmarkt.

Subsidie aanvragen
Vouchers worden uitgegeven zolang de voorraad strekt. Hierbij geldt het first come, first serve principe.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een voucher? Neem dan contact met ons op.