Scholingsvouchers boost voor technische arbeidsmarkt Overijssel

Voor Overijsselaars die zich verder willen ontwikkelen in de techniek zijn er vanaf 26 november scholingsvouchers beschikbaar.

Doel
Veel technische bedrijven hebben moeite om personeel te vinden en moeten opdrachten laten lopen. Om meer mensen op te leiden voor een functie in de techniek zijn er 470 scholingsvouchers beschikbaar. Ook aanstaande technische docenten kunnen gebruik maken van de vouchers.

Doelgroep
De vouchers zijn bestemd voor mensen die een baan zoeken in de techniek en zich hiervoor willen omscholen. En voor mensen die al werken in de techniek en zich verder willen ontwikkelen. En voor personen die het technisch onderwijs in willen. Met de vouchers wordt een gedeelte van de opleidingskosten vergoed.

Criteria

  • Een aanvraag kan alleen ingediend worden voor een traject dat nog gaat plaatsvinden.
  • Het scholingstraject dient te worden uitgevoerd door een externe- of brancheopleider.
  • De kosten van opleidingsverleturen en reiskosten worden niet vergoed.
  • Alleen aantoonbaar gemaakte kosten voor 1 januari 2020 kunnen worden ingediend.
  • Facturen ná 31 december 2019 worden niet meer in behandeling genomen.
  • De werkzoekende dient woonachtig te zijn of het bedrijf waar de deelnemer werkzaam is dient gevestigd te zijn in de provincie Overijssel.

Er zijn verschillende aanvullende criteria per doelgroep. Om hier meer zicht op te krijgen kunt u contact opnemen met onze adviseur.

Budget
De technische branches en de provincie Overijssel stellen gezamenlijk € 1,6 miljoen beschikbaar. Afhankelijk van de categorie verschilt de bijdrage van € 1.000 tot € 3.000.

Wilt u meer weten over het aanvragen van deze regeling? Neem dan contact met ons één van onze innovatieconsultants.