Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers met internationale aspiraties

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) helpt ondernemers uit het MKB met het realiseren van internationale ambities. Het is opgezet naar aanleiding van de troonswisseling op 30 april 2013. Het fonds is een samenwerking van ING, KLM, MKB Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het doel van het OHMF is het onderstrepen van het belang van internationale handel voor de Nederlandse economie.

Geselecteerde ondernemers ontvangen een jaar lang persoonlijke begeleiding van de partners van het fonds. Zo geeft het fonds internationaal georiënteerde ondernemers de mogelijkheid om kosteloos mee op handelsmissie te gaan. Deze ondernemers kunnen dan steun verwachten van het netwerk van de initiators van het fonds om aan tafel te komen met belangrijke gesprekspartners. Ook wordt hulp geboden bij het zoeken naar het juiste platform om nieuwe ideeën te pitchen aan de juiste mensen. Bovendien wordt belangrijke kennis gedeeld over lokale markten, en worden door het fonds deuren geopend die anders wellicht gesloten zouden blijven. Tot slot zorgt deelname aan het OHMF voor een goede dosis publiciteit.

Het selectiepanel bestaat uit vooraanstaande personen van de betrokken organisaties, waaronder Camiel Eurlings (President-Directeur van KLM) en Jan Hommen (CEO van ING). Zij kiezen tien bedrijven die niet alleen veel internationale potentie hebben, maar ook als inspiratiebron voor andere bedrijven kunnen dienen. Zij ontvangen een handelsmissiepakket met een symbolische waarde van €10.000. Deelnemers moeten financieel gezond zijn en al enkele jaren actief zijn in Nederland. Ook bedrijven die wel al internationaal ondernemen, maar toch een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden.
Het OHMF is in de afgelopen drie jaar al zeer succesvol gebleken. Van de dertig ondernemers die in de afgelopen edities hebben deelgenomen hebben er een aantal belangrijke stappen kunnen zetten, door de ondersteuning van het fonds.

Individuele bedrijven uit het MKB (maximaal 250 medewerkers) kunnen zich nog inschrijven voor het fonds tot vrijdag 30 september. Hieruit volgt een selectie, waarna de uitslag op 23 november bekend wordt gemaakt.

Wilt u meer informatie over het OHMF? Kijk dan op www.oranjehandelsmissiefonds.nl, of neem contact op met een van onze adviseurs.