OPENING DHI-REGELING 2018

Op 1 Februari opent de eerste tenderronde van 2018 van de DHI-regeling (demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudie.) De tenderronde sluit op 29 maart 2018.

De DHI-regeling is bedoeld om de Nederlandse mkb’ers te stimuleren in hun ambities om internationaal te gaan ondernemen in opkomende markten en ontwikkelingslanden. De regeling ondersteunt in het verrichten van onderzoek naar export/investeringsmogelijkheden in het doelland. Daarnaast ondersteunt de regeling ook in het demonsteren van exportproducten of technologieën in het doelland.

Voordat er een DHI-aanvraag aangevraagd kan worden, dient de aanvrager eerst een quick scan in te dienen. Na indiening zal er een advies gegeven worden of het project voldoende aansluit bij de regeling. De quick scan kan uiterlijk tot twee weken voor het sluiten van de eerste tenderronde ingediend worden.

De DHI-regeling wordt in 2018 voor het eerst opengesteld voor Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten.

Het totale budget van deze tenderronde bedraagt € 4.5 miljoen. Er is € 2 miljoen voor DGGF-landen en € 2,5 miljoen voor overige landen beschikbaar gesteld.

Boonstoppel heeft ruime ervaring met het aanvragen en begeleiden van alle facetten van de DHI-regeling. Boonstoppel wil u graag adviseren en verder helpen in uw ambities om internationaal te ondernemen. Bij interesse kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs.