EBG Innovatieregeling 2018

Vanaf 8 januari 2018 is het voor bedrijven in verschillende Noord-Groningse gemeenten mogelijk om in aanmerking te komen voor de EBG Innovatieregeling 2018. Middels deze regeling worden bedrijven gestimuleerd om onderzoek te doen en innovatieactiviteiten te verrichten met als doel om de concurrentiepositie te versterken.

Subsidieregeling

Met de regeling worden kosten van verschillende innovatieactiviteiten met 50% vergoed tot een maximumbedrag van € 50.000,-. De maximale bijdrage kan daarnaast worden verhoogd met €25.000 indien de MKB’er gebruik maakt van een ‘proeftuinfaciliteit’. De volgende kosten komen voor subsidie in aanmerking:

  • Personeelskosten tegen een vast uurtarief van € 60;
  • Huurkosten van faciliteiten, apparatuur en uitrusting;
  • Kosten van contractonderzoek, deskundigheid, kennis en octrooien die worden gekocht bij of waarvoor een licentie wordt verleend door externe bronnen.

Gemeenten

Bedrijven die een product, dienst of productiemethode ontwikkelen voor commerciële doeleinden en zowel gevestigd als actief zijn in één van de negen Noord-Groningse gemeenten komen in aanmerking voor de regeling. Het gaat hierbij om de gemeenten Eemsmond, Appingedam, Delfzijl, Slochteren, Winsum, Ten Boer, Bedum, De Marne of Loppersum.

Aanvragen

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2018 ingediend worden. Het beschikbare budget voor de regeling bedraagt €500.000.