€ 45 miljoen beschikbaar voor innovaties in Gelderland en Overijssel

In 2016 zijn er weer genoeg subsidiekansen voor innovatieve mkb’ers uit Oost-Nederland. OP-Oost heeft recentelijk een vijftal interessante subsidieregelingen gepubliceerd voor innovatieve mkb’ers uit Gelderland en Overijssel, die actief zijn binnen de topsectoren Agrofood, Health, High Tech Systemen & Materialen (HTSM) of Energie Milieu & Techniek (EMT). U kunt tot wel € 2,5 miljoen aan subsidie ontvangen voor de uitvoering van innovatieve activiteiten!

 • R&D-projecten:
  Mkb’ers die gevestigd zijn in Oost-Nederland kunnen subsidie aanvragen voor het door een derde laten uitvoeren van experimentele ontwikkeling, bijvoorbeeld het laten ontwikkelen van een prototype.
 • R&D-samenwerkingsprojecten:
  Mkb’ers die gevestigd zijn in Oost-Nederland kunnen subsidie aanvragen voor het gezamenlijk uitvoeren van experimentele ontwikkeling, bijvoorbeeld het laten ontwikkelen van een prototype.
 • Grote R&D-samenwerkingsprojecten:
  Deze subsidie is bestemd voor twee of meer samenwerkende instanties, waarvan minimaal één mkb’er die ten minste 30% van de kosten maakt en betaalt, die gezamenlijk experimentele ontwikkeling óf industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling uitvoeren.
 • Stimuleren proeftuinen:
  Deze subsidieregeling is gericht op experimentele ontwikkeling in een proeftuin en de exploitatie van deze proeftuin of het upgraden ervan ten behoeve van de experimentele ontwikkeling. Een proeftuin is een voorziening waar in ontwikkeling zijnde producten, processen of diensten onder realistische omstandigheden kunnen worden getest.
 • Stimuleren cluster- en netwerkactiviteiten:
  De subsidieregeling is gericht op het stimuleren van het tot stand brengen of uitbreiden van samenwerking gericht op MKB’ers tot valorisatie.Bent u een innovatieve mkb’er uit Oost-Nederland, actief binnen een van de voornoemde topsectoren en hebt u een project dat mogelijk voor subsidie in aanmerking komt? Laat uw project door ons toetsen. Wij kunnen u vervolgens helpen bij het opstellen van de subsidieaanvraag.